Nieuws

02 februari 2017

Microsoft adviseert overstap naar Windows 10. Wat betekent dit?

Microsoft heeft Windows 7 gebruikers afgelopen week aangeraden om nu al over te stappen naar Windows 10. De software krijgt nog tot 2020 beveiligingsupdates, daarna stopt de ondersteuning. Microsoft geeft nu echter aan dat bedrijven die het systeem nog die volledige drie jaar blijven gebruiken enorme risico’s nemen, omdat Windows 7 niet kan voldoen aan de veiligheidseisen die nodig zijn om hacking en virussen tegen te gaan.

Zo is het risico bij Windows 7 op encryptie-virussen erg hoog. Dit soort virussen kan ervoor zorgen dat bestanden op een computer onleesbaar en onbruikbaar worden. ACA adviseert dan ook om Windows 7 preventief te gaan vervangen. Maar wat betekent dit nu voor gebruikers van onze software?

• Werkt u met XPRT (NAV2016)? Dan kunt u zonder problemen overstappen naar Windows 10, omdat de XPRT client wordt ondersteund voor Windows 10 door Microsoft en ACA.

• Werkt u met Retailium in de cloud (NAV2009)? Dan kan een upgrade naar Windows 10 zonder problemen worden uitgevoerd. In dat geval is er namelijk niets geïnstalleerd op uw computer en start u alleen een app op.

• Werkt u met een lokale Retailium server? Helaas wordt de lokale Navision (2009) client niet ondersteund voor Windows 10 door Microsoft, waardoor overstappen geen optie is. In dit geval zijn er drie mogelijkheden: overstappen op een cloud omgeving, migreren naar XPRT, of upgraden naar Windows 8. Uw accountmanager denkt hierover graag met u mee.

• Werkt u met Classic, Winstore en/of Openstore? Deze systemen zijn al voorbereid op Windows 10, dus ook alle clients zijn compatible met Windows 10. U kunt gewoon blijven werken met uw lokale omgeving, maar de overstap op Windows 10 in de komende periode is om bovengenoemde veiligheidsredenen wel aan te raden.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Support via de support portal of via telefoonnummer +31 (0)40 8800 112. Ondersteuning bij de upgrade naar Windows 10 wordt op basis van nacalculatie doorbelast.

Terug naar overzicht
Deel dit bericht
Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
en ontvang de laatste nieuwsupdates.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contactinformatie