Nieuws

13 december

Tijdsbesparing op bestellingen voor een sportclub, school, jeugdvereniging of bedrijf: zo doe je dat!

Wie wel eens op een voetbalvereniging of een andere sportvereniging komt herkent het beeld vast: elf spelers op het veld die allemaal in hetzelfde gesponsorde tenue lopen. Of gaat uw kind binnenkort op schoolreisje en heeft de hele klas eenzelfde shirt nodig? Of bedient u de lokale scoutingclub die u met uw bedrijf graag wilt voorzien van mooie schoenen of outfits? Mensen laten graag zien dat ze bij een vereniging of club horen en clubs vinden het op hun beurt belangrijk als een team allemaal in hetzelfde tenue verschijnt. Vaak worden die bestellingen geplaatst bij lokale ondernemers en hen kost de verwerking van deze (bulk)bestellingen best veel tijd. Dat kan anders!
Lees meer

04 december

Lingeriewebshop Annadiva: “ACA weet waar wij het over hebben”

Zes jaar geleden was het voor vrouwen met een grotere cupmaat erg lastig om mooie lingerie te vinden. Het aanbod was eentonig en saai; online was er al helemaal weinig te krijgen. Vanuit eigen behoefte startte Mariëlle van Werven daarom haar eigen webshop Annadiva. Inmiddels is Annadiva uitgegroeid tot de grootste online aanbieder van luxe lingerie in Nederland én heeft het bedrijf net haar tweede fysieke winkel geopend. En er liggen nog meer plannen in het verschiet. Van Werven: “We kijken constant vooruit.”
Lees meer

29 november

Sportimo Retail kiest voor vernieuwing met Winstore Online van ACA

Sportimo Retail kiest voor al haar twintig winkels voor ACA’s nieuwe voorraadbeheersysteem Winstore Online. Daarbij heeft de organisatie ervoor gekozen om met Winstore Online in de cloud te gaan werken. De retail-service organisatie is al jarenlang fervent gebruiker van de ACA oplossing Classic, maar wilde graag vernieuwing doorvoeren om de komende jaren verder te kunnen groeien.
Lees meer

27 november

ACA maakt samen met Worldline retourpinnen mogelijk

Vrijdag 17 november jl. zijn ACA en Worldline overeengekomen om retourpinnen mogelijk te gaan maken voor klanten van ACA. ACA en Worldline werken al jarenlang samen op het gebied van betaaloplossingen. Naar verwachting is vanaf februari 2018 retourpinnen mogelijk op de YOMANI betaalautomaat van Worldline.
Lees meer

02 november

Schoenenwinkel Van Leer & Meer eerste gebruiker van Winstore Online: “Het plaatje klopte voor mij helemaal”

Twee maanden geleden openden de deuren van Vughtse schoenenwinkel Van Leer & Meer. Eigenaar Rick Bekkers is een jonge, enthousiaste ondernemer die met zijn winkel schoenenmerken brengt die niet eerder in Vught verkrijgbaar waren. Voor de automatisering van zijn winkel koos Bekkers voor Winstore Online, de nieuwste versie van ACA’s voorraadbeheersysteem Winstore. Daarmee was hij de eerste klant die dit nieuwe systeem in gebruik nam. Rick: “De rapportages in Winstore Online zijn heel overzichtelijk. Ze geven mij alle informatie die ik dagelijks nodig heb én zien er visueel ook heel goed uit.”
Lees meer

31 oktober

ACA ondersteunt digitale VVV Cadeaubon

Vanaf 1 november 2017 worden de papieren VVV giftcards vervangen door de digitale VVV Cadeaukaart. Dit maakt het mogelijk om het saldo op de kaart in delen te besteden en de kaart te gebruiken bij online aankopen. ACA ondersteunt deze digitale VVV cadeaukaart, via een koppeling tussen kaartaanbieder Intersolve en de Openstore kassa (Openstore versie G).
Lees meer

26 oktober

Dynamisch reserveren voor webshop: zo zorgt u voor optimaal voorraadbeheer

De e-commercemarkt groeit anno 2017 nog steeds flink, ook voor de fashionbranche. Steeds meer fashionmerken kiezen ervoor om de stap te maken naar online activiteiten. Of het nu gaat om een traditioneel wholesalebedrijf dat besluit zelf de consument op te zoeken met een webshop, of de retailer met een eigen online winkel. Maar dat een product goed verkoopt in de fysieke winkel, betekent dit niet dat dit voor de webshop ook geldt. Hoe ga je om met de verdeling van je voorraad, zodat beide verkoopkanalen optimaal voorzien zijn? Dynamisch reserveren van voorraad kan uitkomst bieden.
Lees meer

02 oktober

Succesvolle lancering Winstore Online in PEC Zwolle Stadion

Afgelopen donderdag 28 oktober vond in het MAC³PARK stadion Zwolle het eerste Winstore Online Launch event plaats. Dit stadion is de thuisbasis waar voetbalclub PEC Zwolle topsport bedrijft en die mentaliteit past dan ook goed bij fashionondernemers. Een perfecte plek dus om bestaande klanten en overige geïnteresseerden kennis te laten maken met Winstore Online, de nieuwste versie van ons voorraadbeheersysteem Winstore. Ook konden aanwezigen deelnemen aan een inspirerende masterclass over Kengetallen en KPI’s. Een mooie combinatie die resulteerde in een geslaagd evenement, dat bezocht werd door ruim 60 klanten van ACA en 2 potentiele klanten.
Lees meer

26 september

Longtail in de retail: over optimaal voorraadbeheer

De grote kracht van fysieke winkels ten opzichte van webshops is dat een consument precies weet waar hij aan toe is als het gaat om model, formaat en pasvorm van het gewenste product. Het optimaal beschikbaar hebben van voorraad is echter een stuk lastiger dan in een online winkel. Een stuk makkelijker wordt het wanneer de voorraad van die fysieke winkel en de webshop direct op elkaar aansluiten. Steeds vaker wordt er nog een extra stap gezet: het aanbieden van ‘niet-voorraadhoudende artikelen’ op de webshops. Hoe werkt deze vorm van longtail in de retail precies?
Lees meer

05 september

Bijproducten: van ondergeschoven kindje bij winkelpersoneel naar enorme winstkans

Als ondernemer zoek je altijd naar manieren om je winst te verhogen. Een van de manieren die kan zorgen voor extra aanloop in de winkel en extra inkomsten, is het presenteren en verkopen van bijproducten (onderhoudsmiddelen, verzorgingsartikelen of fournituren). Indien er de juiste aandacht aan wordt besteed kan verkoop van bijproducten tot wel 3 procent van de totale omzet bedragen. Een aanzienlijk percentage, maar toch is deze productgroep nog vaak een ondergeschoven kindje in veel winkels. Hoe komt dat en hoe kun je personeel stimuleren om meer aandacht te besteden aan bijproducten?
Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
en ontvang de laatste nieuwsupdates.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contactinformatie