Nieuws

21 maart

Inkoopprijzen en meerdere inkoopkortingregels: zo zorg je voor transparante marges

Winst. Iedere fashionondernemer weet dat dit niet alleen uit verkoop voorkomt, maar dat er ook aan de inkoopkant veel te verdienen is. Het is verstandig om periodiek te spreken met leveranciers en te kijken wat er mogelijk is als het aankomt op inkoopprijzen. Een lagere inkoopprijs zorgt immers voor een hogere marge. Retailers krijgen dan ook veelvuldig te maken met kortingen die direct betrekking hebben op de marges van hun artikelen, zoals één of meerdere inkoopregels, extra orderkortingen of factuurkortingen. Het correct verwerken van die kortingen is noodzakelijk voor het verkrijgen van transparante marges. Hoe ga je hier als retailer mee om en hoe werkt dit in onze automatiseringsoplossing XPRT?
Lees meer

01 februari

ACA en RSULT-IT realiseren koppeling Winstore Online met boekhoudsoftware Exact en Twinfield

Softwareontwikkelaar ACA en IT-dienstverlener RSULT-IT zijn een partnership aangegaan voor het nieuwste voorraadbeheersysteem van ACA, Winstore Online. RSULT-IT is officieel verkoop- en implementatiepartner van onder meer Ezora software in Nederland. Met Ezora kan een koppeling worden gerealiseerd tussen Winstore Online en financiële pakketten als Exact en Twinfield. Ook voor andere financiële boekhoudprogramma’s is een koppeling mogelijk, waardoor de administratie wordt geautomatiseerd.
Lees meer

21 december

[BLOG] Niemand is belangrijker dan het team

De afgelopen tijd heb ik veel tijd doorgebracht in hotels. Voor het geval je het je afvraagt: nee, ik heb zeker geen relatieproblemen; ik was nou eenmaal veel voor mijn werk onderweg de laatste maanden. Zulke dagen zijn lang en druk, maar tegelijk vormen ze een ideaal moment om weer eens rustig een boek te lezen zonder dat de kinderen elke 5 seconden om aandacht vragen of dat ik door mijn vrouw er op wordt geattendeerd dat ook ik een taak heb in de huishouding.
Lees meer

19 december

[BLOG] Leren van elkaar: laat je verrassen en verwonderen

De kerstdagen staan voor de deur en dat is voor velen om terug te blikken op het afgelopen jaar. Dat terugblikken gebeurt vaak kort, want liever kijken we naar nieuwe plannen en ideeën. Ook bij ACA kijken we graag vooruit naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Toch wil ik ook graag even de tijd nemen voor een moment van reflectie.
Lees meer

13 december

Tijdsbesparing op bestellingen voor een sportclub, school, jeugdvereniging of bedrijf: zo doe je dat!

Wie wel eens op een voetbalvereniging of een andere sportvereniging komt herkent het beeld vast: elf spelers op het veld die allemaal in hetzelfde gesponsorde tenue lopen. Of gaat uw kind binnenkort op schoolreisje en heeft de hele klas eenzelfde shirt nodig? Of bedient u de lokale scoutingclub die u met uw bedrijf graag wilt voorzien van mooie schoenen of outfits? Mensen laten graag zien dat ze bij een vereniging of club horen en clubs vinden het op hun beurt belangrijk als een team allemaal in hetzelfde tenue verschijnt. Vaak worden die bestellingen geplaatst bij lokale ondernemers en hen kost de verwerking van deze (bulk)bestellingen best veel tijd. Dat kan anders!
Lees meer

04 december

Lingeriewebshop Annadiva: “ACA weet waar wij het over hebben”

Zes jaar geleden was het voor vrouwen met een grotere cupmaat erg lastig om mooie lingerie te vinden. Het aanbod was eentonig en saai; online was er al helemaal weinig te krijgen. Vanuit eigen behoefte startte Mariëlle van Werven daarom haar eigen webshop Annadiva. Inmiddels is Annadiva uitgegroeid tot de grootste online aanbieder van luxe lingerie in Nederland én heeft het bedrijf net haar tweede fysieke winkel geopend. En er liggen nog meer plannen in het verschiet. Van Werven: “We kijken constant vooruit.”
Lees meer

29 november

Sportimo Retail kiest voor vernieuwing met Winstore Online van ACA

Sportimo Retail kiest voor al haar twintig winkels voor ACA’s nieuwe voorraadbeheersysteem Winstore Online. Daarbij heeft de organisatie ervoor gekozen om met Winstore Online in de cloud te gaan werken. De retail-service organisatie is al jarenlang fervent gebruiker van de ACA oplossing Classic, maar wilde graag vernieuwing doorvoeren om de komende jaren verder te kunnen groeien.
Lees meer

27 november

ACA maakt samen met Worldline retourpinnen mogelijk

Vrijdag 17 november jl. zijn ACA en Worldline overeengekomen om retourpinnen mogelijk te gaan maken voor klanten van ACA. ACA en Worldline werken al jarenlang samen op het gebied van betaaloplossingen. Naar verwachting is vanaf februari 2018 retourpinnen mogelijk op de YOMANI betaalautomaat van Worldline.
Lees meer

02 november

Schoenenwinkel Van Leer & Meer eerste gebruiker van Winstore Online: “Het plaatje klopte voor mij helemaal”

Twee maanden geleden openden de deuren van Vughtse schoenenwinkel Van Leer & Meer. Eigenaar Rick Bekkers is een jonge, enthousiaste ondernemer die met zijn winkel schoenenmerken brengt die niet eerder in Vught verkrijgbaar waren. Voor de automatisering van zijn winkel koos Bekkers voor Winstore Online, de nieuwste versie van ACA’s voorraadbeheersysteem Winstore. Daarmee was hij de eerste klant die dit nieuwe systeem in gebruik nam. Rick: “De rapportages in Winstore Online zijn heel overzichtelijk. Ze geven mij alle informatie die ik dagelijks nodig heb én zien er visueel ook heel goed uit.”
Lees meer

31 oktober

ACA ondersteunt digitale VVV Cadeaubon

Vanaf 1 november 2017 worden de papieren VVV giftcards vervangen door de digitale VVV Cadeaukaart. Dit maakt het mogelijk om het saldo op de kaart in delen te besteden en de kaart te gebruiken bij online aankopen. ACA ondersteunt deze digitale VVV cadeaukaart, via een koppeling tussen kaartaanbieder Intersolve en de Openstore kassa (Openstore versie G).
Lees meer
Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
en ontvang de laatste nieuwsupdates.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contactinformatie