Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Leren van elkaar: laat je verrassen en verwonderen

Leren van elkaar: laat je verrassen en verwonderen

De kerstdagen staan voor de deur en dat is voor velen om terug te blikken op het afgelopen jaar. In dit artikel neemt ook ACA directeur Roel de Kock even de tijd voor een moment van reflectie.

De kerstdagen staan voor de deur en dat is voor velen om terug te blikken op het afgelopen jaar. Dat terugblikken gebeurt vaak kort, want liever kijken we naar nieuwe plannen en ideeën. Ook bij ACA kijken we graag vooruit naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Toch wil ik ook graag even de tijd nemen voor een moment van reflectie.

Kennis en ervaringen delen

Ruim twee jaar geleden werd ACA onderdeel van Total Specific Solutions BV (TSS). Sinds dat moment hebben wij ongeveer 40 “zusjes” die dus ook allemaal eigendom zijn van TSS. TSS is weer onderdeel van een nog groter bedrijf dat wereldwijd zo’n 200 bedrijven heeft. Die cijfers klinken misschien als “ver van mijn bed”, maar het tegendeel is gelukkig waar. Al deze bedrijven hebben gemeen dat ze, naast dezelfde eigenaar, allemaal software ontwikkelen voor een specifieke branche. Wij doen dat voor fashionbedrijven, anderen voor notarissen, apothekers, accountants of zorginstellingen. Onze bedrijven lijken dus op elkaar, wat ervoor zorgt dat er veel onderling contact is waarbij kennis en ervaringen gedeeld worden. Dit is een geweldige leerschool gebleken.

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Voordat ACA onderdeel werd van TSS deden wij de zaken zoals wij dachten dat ze goed waren. We hadden natuurlijk contact met onze klanten in de fashionbranche, maar contacten met anderen in ons (software) segment waren er niet. Dat is aan de ene kant een voordeel: onze eigenwijsheid heeft ons immers gebracht waar wij nu staan. Toch bestaat er ook een andere kant: de kans op tunnelvisie. “Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg”. De samenwerking met de collega’s binnen TSS heeft ons op dat vlak veel gebracht.

Voor mij persoonlijk is er de afgelopen twee jaar een nieuwe wereld opengegaan. De continue uitwisseling van best practices, het delen van jouw uitdagingen met andere managing directors, training en coaching, etc. zijn erg leerzaam geweest. Alleen al het delen van cijfers, KPI’s en ratio’s en daarmee blootleggen van jouw pijnpunten levert veel inzichten op over hoe het ook anders kan. Waar je kunt verbeteren en hoe je kunt groeien. Als bedrijf, maar ook als persoon. Als je jezelf er maar voor openstelt en de handschoen oppakt.

Trek er op uit en leer!

Als het gaat om het delen van ervaringen valt mij op dat wij bij onze klantbijeenkomsten vaak zeer positieve feedback krijgen. Niet alleen vanwege de inhoud van het programma, maar - misschien wel vooral - doordat onze klanten (allemaal actief in fashion) onderling contacten leggen en ervaringen delen. Er zijn ook vele zakelijke relaties ontstaan tussen onze klanten tijdens onze events, juist omdat er bewust tijd wordt besteed aan luisteren, kijken, praten en delen met elkaar.

Voor mij was het resultaat van ervaringen delen een echte eye-opener. Daarom zou ik graag iedereen willen aanmoedigen om ook vooral ervaringen te delen en van elkaar te leren. Blijf niet zitten in je eigen wereld, maar trek erop uit. Leer van anderen en laat anderen van jou leren. Wie weet waar het je brengt! Laat je verrassen en verwonderen…

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en succesvol 2018!

Roel de Kock
Managing Director ACA

Meer lezen?