Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Veelgestelde vragen

ACA Cloud

 • Ik wil graag mijn wachtwoord wijzigen / opnieuw opvragen

  Het aanpassen of aanvragen van je ACA Cloud wachtwoord kan eenvoudig via onze selfservice wachtwoord tool. 

  Ga naar de wachtwoord tool

  Let op: Voor iedere gebruiker die bij ACA in de cloud werkt is het belangrijk dat bij de eigen usercode het eigen e-mailadres geregistreerd is. De link om het wachtwoord te kunnen herstellen wordt namelijk naar dit specifieke e-mailadres gestuurd. Is dit niet het geval? Laat het ons dan weten via je accountmanager of via de afdeling Customer Service.


Algemeen

 • NOD32 geeft aan dat de applicatie geüpdatet moet worden. Hoe doe ik dit?
  NOD32 moet worden geüpdatet nadat je de upgrade naar Windows 10 hebt uitgevoerd. Dit kun je eenvoudig zelf doen door naar het actiecentrum te gaan. Dat doe je door te klikken op het icoon van de tekstballon te klikken onderin de taakbalk van Windows 10. Klik vervolgens op 'Uw beveiligingsabonnement moet worden vernieuwd'.
 • De applicatie iRetailium werkt niet meer nadat ik iOS 11 op mijn iPhone / iPad heb geïnstalleerd. Wat nu?
  In september lanceerde Apple iOS 11, het nieuwe operating systeem voor iPhone en iPad. Een van de onderdelen in deze nieuwe update is een wijziging in de browser. Door deze wijziging werkt onze iRetailium app, die te vinden is in de App Store, helaas niet in combinatie met iOS 11. Wij hebben ervoor gekozen om geen oplossing te ontwikkelen om iRetailium werkend te krijgen met iOS 11. Wij bieden verschillende alternatieven aan die u kunt gebruiken, zoals PowerBI. Vraag hiernaar bij uw accountmanager.

  Ook kunt u uw data opvragen via de webbrowser (Safari/ Chrome) op uw telefoon. Door middel van een snelkoppeling op uw telefoon zijn de door u gewenste gegevens altijd snel beschikbaar. Via onderstaande link vindt u een handleiding waarin de installatie van iRetailium voor Apple en Android beschreven wordt. In paragraaf 2.2 wordt uitgelegd hoe u de iRetailium app kunt vervangen door de browser variant. Aan het gebruik van iRetailium via uw webbrowser zijn geen extra kosten verbonden.

 • Welke hardware levert ACA standaard?
  Klik hier voor een overzicht van alle hardware die wij standaard leveren.  
 • Ik krijg een bericht dat Windows 7 in 2020 niet meer wordt ondersteund. Wat moet ik doen ?
  Vanaf 14 januari 2020 zal Microsoft geen productondersteuning meer bieden aan de producten Windows 7 en Windows Server 2008 R2. Dit houdt in dat er vanuit Microsoft geen technische ondersteuning meer wordt geboden en vinden er ook geen updates meer plaats voor deze producten. Mocht je gebruik maken van Windows 7 of Windows Server 2008 R2, dan raden zowel Microsoft als ACA Fashion Software je ten zeerste aan om voor januari 2020 over te stappen naar Windows 10 (in het geval je met Windows 7 werkt) of naar Windows Server 2016 (in het geval je met Windows Server 2008 R2 werkt).

  Mocht je geen stappen ondernemen, dan kan het voorkomen dat je in een situatie terecht komt waarin je bepaalde service nodig hebt die niet meer beschikbaar is. Je kunt Windows gewoon blijven gebruiken, maar je ontvangt geen software-updates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates. Hierdoor zullen de computers kwetsbaarder worden voor virussen en andere beveiligingsrisico's.

Classic

 • Hoe verwerk ik de verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9% in Classic
  In het belastingplan 2019 heeft de overheid het besluit opgenomen om per 1 januari 2019 het algemene btw-tarief van 6% te verhogen naar 9%. Vanaf 1 januari 2019 dient daardoor 9% btw te worden afgedragen. Als gevolg van dit besluit zal het nieuwe tarief ook in Classic moeten worden ingesteld. De verkoopprijzen van alle artikelen die nu in jouw systeem staan geregistreerd, zijn namelijk berekend op basis van een btw-percentage van 6%.

  Wanneer je het btw-percentage in Classic wijzigt, veranderen daarmee niet de verkoopprijzen. Dit betekent dus dat de marge door de btw-verhoging bij gelijke verkoopprijzen lager zal uitvallen. Om je te ondersteunen bij de doorvoering van het nieuwe btw-tarief in Classic hebben we een handleiding voor je opgesteld waarin de stappen beschreven worden. Download deze via onderstaande handleiding.

  Download hier de handleiding


Openstore kassa

 • Welke betaalautomaten ondersteunt het kassasysteem van ACA?
  Klik hier voor een overzicht van alle betaalautomaten die wij ondersteunen.
 • Foutmelding: “Database error: Please contact the support department. Incomplete restored database detected. Restore procedure needs to be (re)used.”
  De oorzaak van deze foutmelding is meestal een stroomstoring. Je lost het op door het volgen van de volgende stappen:

  • Klik op het windows vlaggetje van OpenStore om windows te activeren 
  • Klik op de windows toets op het toetsenbord en zoek naar ‘import’. 
  • Klik op de applicatie ‘Import History’ of ‘Importeer Geschiedenis’ 

  • Klik in het herstelprogramma op de knop ‘Start’ en wacht tot ALLE vinkjes zowel links als rechts groen zijn


  • De duur van het herstel kan ergens tussen de 5 minuten en enkele uren duren afhankelijk van de grote van de schade.
  • Nadat alle vinkjes groen zijn geeft het programma de status ‘Ready’ weer. Sluit het programma dan door op de knop ‘Close’ te klikken. 
  • Klik vervolgens weer op het windows vlaggetje ( ) in OpenStore om de application control manager op te roepen en kies voor ‘Alles Herstarten’. 


  • Nadat OpenStore is herstart is de foutmelding als het goed is verdwenen en kan de kassa gestart worden. 
  • Indien bovenstaande stappen het probleem niet oplost neem dan telefonisch contact op met onze customer service.

 • Ik wil graag mijn kassa updaten naar de laatste versie
  Werkt u in de ACA cloud? ACA zorgt er dan voor dat de meeste actuele versie van Storecenter is verwerkt op de cloud. Wanneer Storecenter een recentere versie heeft dan Openstore, dan wordt op de kassa links onderaan een blauwe tekst getoond: “Er is een update beschikbaar”. De tekst verdwijnt na het openen van de kassa. U kunt de update dus zelf uitvoeren.

  Werkt u niet in de ACA cloud? Download dan ons programma AutoUpdate. Ga naar de pagina AutoUpdate voor meer informatie.


 • Ik krijg op de kassa de melding dat er een update beschikbaar is. Wat nu?
  Zie voor meer informatie over onze Openstore / Storecenter update de pagina AutoUpdate.
 • Mijn touchscreen bediening werkt niet meer nadat ik de upgrade naar Windows 10 heb uitgevoerd. Hoe kan ik dit oplossen?
  In een aantal gevallen moet de driversoftware van het touchscreen beeldscherm worden geüpdatet. Deze kun je downloaden via deze website. Selecteer het besturingssysteem Windows 10 32/64bit. Download het installatiebestand (Elo Touch Solutions Multi-Touch Driver) en voer dit uit op je kassa. Na de installatie wordt direct de zogenaamde calibratie van het beeldscherm gestart. Volg de aanwijzingen op het scherm. Na het uitvoeren adviseren wij een herstart van de computer. Na de installatie van de driversoftware is er een geluid hoorbaar bij iedere aanraking van het scherm. Dit kun je uitzetten door de stappen in dit document uit te voeren.

Winstore / IPOS

 • Zijn er video's beschikbaar over de Winstore / IPOS software?
  Er zijn diverse video's beschikbaar waarmee we u willen helpen optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die Winstore en IPOS bieden. Dit zijn veelal opnames van webinars.

  Wilt u deze bekijken? Klik dan op onderstaande button om naar de pagina met instructievideo's te gaan.

 • Bij het opstarten van Winstore of IPOS verschijnt de melding dat een vereist service pack niet is geïnstalleerd. Hoe kan ik dit oplossen?
  Als je de computer voor de eerste keer op je pc opstart na een Windows update, dan past het besturingssysteem automatisch de juiste gebruiksinstellingen toe. Daardoor kan het opstarten langer duren dan normaal en wordt het vereiste service pack mogelijk niet geïnstalleerd. Deze melding is dan het gevolg. Herstart in dat geval je pc en Winstore of IPOS en kijk of het probleem dan is verholpen.
 • Hoe kan ik inloggen in Winstore Online (via cloud) via mijn Apple device?
  Op dit moment werken wij aan het gereed maken van onze software voor het werken met Apple devices via HTML5. Het is wel mogelijk om via Microsoft Remote desktop versie 10 in te loggen in Winstore Online via de cloud. Na installatie en configuratie kan Winstore worden gestart en hiermee worden gewerkt. Ook andere snelkoppelingen, bijvoorbeeld naar de fotomap in de cloud kunnen op die manier worden gemaakt. 

  Voor de inrichting van Microsoft Remote desktop hebben wij een korte handleiding beschikbaar gesteld. Deze is te downloaden op onze Customer Service portal of verkrijgbaar via onze Customer Service medewerkers.

 • Hoe verwerk ik de verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9% in Winstore / IPOS?
  In het belastingplan 2019 heeft de overheid het besluit opgenomen om per 1 januari 2019 het algemene btw-tarief van 6% te verhogen naar 9%. Vanaf 1 januari 2019 dient daardoor 9% btw te worden afgedragen. Als gevolg van dit besluit zal het nieuwe tarief ook in Winstore / IPOS moeten worden ingesteld. De verkoopprijzen van alle artikelen die nu in jouw systeem staan geregistreerd, zijn namelijk berekend op basis van een btw-percentage van 6%.

  Wanneer je het btw-percentage in Winstore / IPOS wijzigt, veranderen daarmee niet de verkoopprijzen. Dit betekent dus dat de marge door de btw-verhoging bij gelijke verkoopprijzen lager zal uitvallen. Om je te ondersteunen bij de doorvoering van het nieuwe btw-tarief in Winstore / IPOS hebben we een handleiding voor je opgesteld waarin de stappen beschreven worden. Download deze via onderstaande handleiding.


  Naast het aanpassen van het btw is het ook zaak om de marge en de verkoopwaarde (excl. btw) te herberekenen. Voor cloud-klanten hebben wij dit al in orde gemaakt, lokale klanten dienen deze aanpassing zelf te doen.

XPRT

 • Hoe kan ik in XPRT een retailklant anonimiseren?
  Wanneer een klant vraag om zichzelf uit jouw database te laten verwijderen kunt je hiervoor de functie ‘retailklant anonimiseren’ gebruiken. Je doet dit door het volgen van de volgende stappen:

  1. Zoek in het zoekscherm van XPRT naar het overzicht van retailklanten.
  2. Open de betreffende retailklant.
  3. Klik in het lint op het tabblad ‘Acties’ en vervolgens op ‘Anonimiseren’.  4. Vul in het pop-up scherm een blokredencode in en klik op ‘OK’.  De betreffende retailklant is nu geanonimiseerd. Dit wil zeggen dat zijn gegevens niet meer bekend zijn onder dit klantnummer. Het klantnummer blijft nog wel bestaand en blijft gekoppeld aan de bestaande transacties.

Voor meer informatie over cookies het wijzigen van je cookie instellingen verwijzen wij je door naar ons privacy statement en de cookie instellingen.